Mönsteråsryttarna

Ridtips
Hej!
Idag red Fanny & jag ut i skogen. Erika och Sofia kom och red senare. 
Men jag tänkte berätta om en liten "övning" eller vad man ska säga som vi gjorde i skogen idag. När man rider ut brukar man ju mest bara rida lite vanligt och chilla lite eller jag gör det iallafall. Men man kan ju jobba ganska så mycket med dressyren också.
Idag red vi "som vanligt" ute i skogen. Men istället för att bara galoppera gjorde vi en galoppövning. Det var att vi fattade galopp direkt från skritt, galopperade en bit och sen skrittade igen. Detta gjorde vi några gånger. Jag tycker det är en rätt bra övning om man vill träna galoppfattningar, och det går ju lika bra i skogen som i paddocken. Zlatan är rätt seg och tycker inte paddocken är jätterolig förutom när det står hinder där. Så det blir ju roligare för hästarna också.
Jag tyckte det gick jättebra, jag red först och Zlatan började galoppera direkt när jag tryckte med galoppskänkeln :) Så en rolig grej att göra i skogen som hjälper en att bli bättre i dressyren.
/ Emma
 
 
Mysig uteritt
Hej!
I tisdags på ridlektionen red vi ut. Vi red en jättemysig runda som jag bara hade ridit en gång innan. Det var för två år sen och jag har velat rida den hela tiden efter det.
I början i skogen så var det ett ställe där det är stenigt men alla hästarna klarade det jättebra. Sen efter det rider man på grusväg, skogsstigar och ängar och det är ett litet dike man måste gå över! :) Jag och Fanny red längst bak och pratade hela tiden med Regina. 
Innan ridlektionen hade Mikka SO lektion med mig och Fanny på den nya tavlan i stallet haha. Så nu kan vi allt ;) 
Vi körde också en tävling där man skulle gissa vad Mikka ritade.
Jag har inga bilder från igår för jag kan inte lägga över de från mobilen till datorn längre :( Så ni får en bild från förra hösten istället haha.
 
Ikväll ska vi börja hoppträna! Vi får se om jag kan vara med eftersom jag är sjuk och är hemma från skolan. Men jag har mått bra hitills idag...
/ Emma 
 
 
Helgen
Hallå.
I helgen hade vi det väldigt mysigt i stallet och när vi red!
Fredag: Jag red med Emma och Sofia en skogsrunda som vi inte ridit på länge. Den var supermysig!
Lördag: Emma, jag och Sofia red i paddocken och hade liyte dressyr/markarbete. Zlatan gick superfint på tygel, Kelly lyssnade på mina hjälper och Pärlan hade väldigt bra fart!
Söndag: Vi red "Nisses runda" på halvvägs mötte pappa upp oss och gav oss lite fika! Efter det var vi tvungna att rida förbi kossor, och nästan alla hästar var jätterädda. Men Kelly vågade gå förbi sen iallafall!
//Erika