Mönsteråsryttarna

Lovet och helgen
Hej! Nu har jag mycket att skriva, så det blir nog ett ganska långt inlägg.
Först ska jag skriva om lovet. På måndagen var ju påskhoppningen som jag skrev om.
Sen på tisdagen var jag i stallet hela dagen. Jag och Anki fick leta jättelänge efter voltigegjorden, och tillslut hittade vi den! Det var ju tur, för klockan 11 var det dags för att prova på voltige. Jag var rätt stel och det var ganska svårt att komma upp och att hålla balansen, men det var ändå väldigt kul att få testa något nytt. Bilder kommer komma i ett annat inlägg sen!
På eftermiddagen red jag dressyrlektion på Lillan. Jag fick verkligen jobba och blev väldigt trött. Men det lönade sig iallfall för mot slutet var Lillan jättefin på tygel. Då sitter man där så nöjd och glad, Lillan gör ingenting gratis, men när man väl hittat knapparna är hon hur underbar som helst hihi.
Efter det fixade vi i stallet, gav hästarna mat och så. När de flesta hade åkt hem var jag kvar så jag la upp spån till alla ridskolehästarna själv.
Dazlatan la sig och vilade i det nya spånet! <3
 
På onsdagen red jag inget, men vi var på Big Bang med Bätteropp och körde Bowling och Lasergame. Det var jättekul!
 
På fredagen red jag med Sandra och Fanny. Sandras kompisar filmade till ett skolprojekt de gjorde. Vi red i lilla paddocken och vissa stunder var Dazlatan jättesur och protesterade, men annars gick det bra.
Efter ridningen!
 
På lördagen var det min födelsedag och jag bestämde att vi skulle rida på ängen. Dazlatan kan vara lite busig på ängen, så i början tog jag det väldigt lugnt och galopperade efter Erika. Det gick jättebra och han var inte busig alls. Sen skulle Erika filma mig när jag galopperade på ängen. Till en början gick det bra men sen fick Dazlatan ett ryck och stack iväg över och ängen och bockade, jag trodde att jag skulle ramla av där ett tag men jag lyckades sitta kvar. Efter ungefär halva ängen stannade han, jag bad Erika och Sofia att komma dit bara för han inte skulle springa iväg igen. Mitt där vi stod var det typ en myrstack, så hästarna stod och stampade hela tiden, haha. Efter detta skulle jag galoppera efter Erika igen, det gick bra tills Erika skulle öka, då drog Pärlan iväg med Sofia och hon var bakom mig, så då började Dazlatan skena efter Kelly. Sen skulle vi skritta upp från ängen och när vi nästan hade gått av ängen kom Erika och Kelly i galopp bakom mig och då började Dazlatan bocka på stället. Så det var verkligen balansträning i slutet av passet, efter detta hoppade vi några hinder som är nedlagda.
Här är en bild ifrån filmen när Dazlatan stack iväg, haha.
 
Sista dagen på lovet red vi markarbete i paddocken. Det gick bra och Dazlatan var seg tills vi började med markarbetet, då sprang han allt! ;)
 
Lovet var jätteroligt med mycket ridning och jag gjorde även ganska många andra roliga saker! :D
/ Emma
 
 
 
 
London
Hello!
Hela lovet (Måndag-Fredag) har jag varit i London. Det har varit jättekul och funnits mycket att både titta på och göra. Mitt inne i Hyde Park (Londons kändaste park) fanns en stor ridväg, och där inne fanns det även en padock och där på en skylt stod det att det var en ridskola. Dessutom kunde jag se flera ridande poliser mitt inne i trafiken och så såg jag drottningens ridande vakter. (de sa faktiskt "morning" till oss! :D) Så helt hästfritt har det inte varit i den stan iallafall!
Här kommer massor av bilder från Looondooon!
Goodbye/Erika♥
Drottningens hovstall!
Drottningens ridhus för vakternas träning...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pigg
Hej!
Denna helg red jag två gånger, lördagen och söndagen.
Lördag: För det första så fyllde Emma år! (15) Så hon fick bestämma vad vi skulle göra, och hon bestämmde att vi skulle rida på ängen. På ängen var det jätteroligt. Jag gjorde några övningar där jag hade halt och sedan fattade till galopp direkt,( och på ängen blir hästarna 10 gånger piggare än vad de hade varit annars) så hon bara stack iväg!!
Det var jätteroligt. Pärlan och Zlatan var lite busiga och bockade. Sedan red vi i skogen och hoppade några hinder;)
 
Söndag: Vi red i paddocken  och hade markarbete. Vi hoppade två hinder på böjt spår och hade en "travcavaletti". Det gick väldigt bra och jag hade bra fart på Kelly:)
(Nästa helg tänkte jag rida barbacka någon dag :D)
/Erika♥
 
(gammal bild)