Mönsteråsryttarna

Vårväder
Hej! Nu är snart sportlovet slut men jag har haft ett roligt lov och jag har mest varit i stallet! :)
I torsdags red jag, Erika & Sofia ut. Hästarna var ganska pigga, vi hade väldig tur med vädret för när vi skulle åka hem från stallet så började det regna jättemycket. Efter det var vi i Kalmar och köpte lite saker. Det var en jätterolig dag! :)
I fredags var vi i stallet länge. Vi hjälpte Janne en del och sen pysslade vi om hästarna en massa. Vi red i ridhuset och som Erika skrev fick vi byta hästar. Jag red Pärlan och det gick inte så bra, men jag fick avsluta passet med att hoppa ett litet hinder på Dazlatan i galopp så jag är ändå nöjd :)
Idag var det 9 grader ute och soligt, vädret var verkligen härligt. Dazlatan hade en fin rosa rosett i pannluggen :)Vi red i paddocken först och då var alla hästarna lite sega men det gick rätt bra för mig ändån. Efter det red vi galopprundan och då blev hästarna mycket piggare haha. Dazlatan visste att han skulle få galoppera och han började springa fortare och fortare i traven. Sen fick han äntligen galoppera och det tyckte han var jättekul och galopperade på rätt bra. Jag fick jobba lite för att stanna honom haha.
Här kommer en bild från idag!
/ Emma
 
 
Drömponnyn♥
Hejsan! 
Jag skriver ett litet snabbt inlägg om ridningarna i torsdags och i fredags.
I torsdags red vi på förmiddagen, och vi red ut i skogen och hästarna var jättepigga alla tre (Kelly, Pärlan, Zlatan). Det var riktigt kul tyckte vi. Kelly var jättesnäll i stallet och skötte sig bra! Efter ridningen åkte vi in till Kalmar. Vi handlade en del, och vi var inne på Hööks där jag köpte ett par ridstrumpor från JH-collection och ett pannband från CRW. Vi hade det riktigt roligt och kul! 
Igår var vi i stallet nästan hela dagen :O. Först hjälpte vi Janne med att ge hästarna vatten, sopa stallet, fylla på höpåsar och ge de kraftfoder. Sedan tog vi in våra små hästar och ryktade de ganska länge. Kelly var jättekelen så en hel del tid fick jag stå och ägna mig åt att klia och klappa henne, haha. Jag gjorde en jättefin fläta i pannluggen, borstade manen och svansen. Sedan när vi skulle rida så var Pärlan jättesur så då fick vi byta lite hästar så Emma fick ta Pärlan, jag fick ta Zlatan och Sofia tog Kelly. Så det ridpasset red jag både Zlatan och Kelly. Efter i stallet så stod jag och kliade Kelly i pannan och hon nästan somnade...
När jag skulle släppa ut henne så ville hon inte gå ut, och kanske var det för att det regnade, men till sist gick hon och jag såg henne försvinna över kullen, och jag var jättenöjd!
Vi smörjde hästarnas sadlar sedan efter så att det skulle bli snyggt! :)
Kelly var en riktig drömponny de här dagarna hon har varit såå snäll och duktig, så man bara älskar henne....
/Erika
Hööksshoppingen...
 
 
 
Måndag & Tisdag på Sportlovet
Hej!
Igår och idag har jag varit i stallet hela dagarna. Jag har ridit lektioner och sen har jag hjälpt till en del.
Igår red jag på eftermiddagen, vi red i ridhuset och vi hade hoppning. Jag red Dazlatan och det gick jättebra, han var rätt pigg och hoppglad. Vi hoppade en bana på 3 räcken som var 60-65 cm höga. Det var jättekul att få hoppa igen för jag har bara hoppat småhinder sen i november/december. 
Idag red jag på morgonen och det var härligt vårväder ute. Solen sken och det var rätt varmt. Vi red dressyr i paddocken och jag red på Pärlan. Jag tycker det gick jättebra och hon var ganska fin också. Så jag är nöjd :)
Det har varit två roliga dagar i stallet!! :D
/ Emma
En bild från förra påsklovet