Mönsteråsryttarna

De två första dagarna
Heej! Nu har det två första dagarna på den här veckan varit så jag tänkte skriva och visa lite bilder från dagarna.
 
I måndags var första gången på länge jag red, så det var verkligen roligt att hämta Zlatan i hagen igen och pyssla om honom och allt. Vi red ut en runda i skogen, jag på Dazlatan, Erika på Kelly, Sofia på Pärlan, HanTu på Maja-Mi och Melina på Amber. 
Det var mycket flugor i skogen som störde oss, men annars gick det bra. Jag trodde Zlatan skulle vara seg för att de hade vilat men han var ganska pigg .)
Efter vi ridit fixade vi iordning hästarna. Sen släppte vi ut alla hästar i den stora hagen förutom Pärlan och Amber. De skulle gå i en mindre hage eftersom Amber är svår att fånga.
Sen skulle vi fika. Vi satt och fikade en stund och sen helt plötsligt så springer Amber rakt genom staketet och Pärlan följer efter, så vi får försöka få tag på dom.. Men det gick bra till slut.
Och sen fortsatte vi fika.
Då kände jag något som landade i mitt huvud... då frågade jag Erika om hon såg något. Och då var det en fågel som hade bajsat rakt i mitt hår.
Så Erika fick skölja av håret med vattenslangen, för att jag inte skulle bli altför blöt så tog jag på mig min regnjacka. Hahahah :)
 
 
 
I tisdags åkte vi på morgonen och red. Vi red dressyr i ridhuset. Det gick ganska så bra för mig för att vi inte har ridit på länge. Så jag är nöjd. Efter det spolade vi av Kelly och Dazlatan som vi gjorde i måndags också. Det tyckte dom var skönt! :) Det  var väldigt varmt ute denna dagen.
 
 
 
 Alla bilder i detta inlägget är från måndagen, för jag hittar inga bra från tisdagen.
/ Emma
 
måndag & tisdag
Hejsan allihopa!
Nu har vi äntligen börjat rida på våra hästar igen! :-D
Vi är fem stycken som hyr denna veckan. Jag på Kelly, Sofia på Pärlan, Emma på Zlatan, Han-Tu på Maja och Melina på Amber.
 
Måndag: Vi hämtade hästarna i hagen och pysslade om de och gjorde de fina, och Kelly fick testa sin nya grimma som jag köpte på Ullared ;)
Förra sommaren kunde jag spänna ETT hål på varje sida på sadelgjorden, men i år kan jag spänna två på det ena och två/tre på den andra, så hon är inte så tjock i alla fall!! ;)
Vi red Granerum, och det var jättemysigt. Och sedan efter så fikade vi lite, och försökte fånga in Amber och Pärlan som rymde från hagen, och det gick väl ganska bra hehe...
 
Tisdag: Jag knoppade Kellys man idag, så hon blev såå fin ♥ sedan red vi lite dressyr. Emma och jag började rida i paddocken, men vi gick in i ridhuset efter en liten stund, eftersom att det var alldeles förmycket bromsar, blindingar och flugor.
Detta ridpasset hade jag gummisnodd på Kelly, men den var nästan inte spänd någonting alls. Men jag fick ner henne på tygel, inte så länge men ändå. Lite då och då ;) Sedan gjorde jag även ett fint galoppombyte.
Jag har nog aldrig sett Kelly så svettig som hon var efter det ridpasset... så jag duschade av henne så att svetten försvann. Sedan fikade vi idag också, och inga hästar rymde.
 
Imorgon ska vi va där hela dagen och då ska vi ha markarbete och ha frihetsdressyr med våra hästar.
//Erika