Mönsteråsryttarna

Skol-DM 19/5
Hej! I måndags förra veckan var jag i Nybro och tävlade på skol-DM. Jag tävlade på Amber, som jag bara hade hoppat två gånger innan (en av de gångerna var i början på 2013). Klassen var LC (80cm).
 
På kvällen innan fick jag rida Amber, smörja alla grejer, göra henne tävlingsfin och ta fram allt som skulle med.
 
På måndagmorgonen fick jag gå upp redan kl halv 6,så hade jag gått i skolan hade jag haft sovmorgon jämfört med detta haha. Jag var i stallet vid halv 7 och började fixa med Amber, efter det åkte vi mot Nybro. Det var jag, Mikka och Anna-Lena. När vi kom dit gick vi och anmälde oss och sen gick vi banan. Efter det var det bara att börja fixa Amber.
 
När jag red fram var Amber jätteduktig, hon var lugn och gnäggade lite efter de andra hästarna ibland. Hon lyssnade bra på mig hela tiden, vilket kändes jättebra. Sen var det dags att gå in på framhoppningen, jag hoppade några gånger och det kändes bra.
 
Men den bästa känslan hade vi ändå inne på banan, det märks verkligen att Amber älskar att tävla. Jag kände mig trygg på henne innan varje hinder. Hon hoppade jättefina språng och vi hoppade alla hinder felfritt. Men tyvärr så var Amber lite rädd vid läktaren som vi hade väntat, när hon började skygga lite där inne så tappade jag bort mig och glömde vad A-L sagt att jag skulle göra, så till slut la jag en volt och självklart så fick vi fel för det. Annars hade vi troligen blivit placerade. 
 
Efteråt var jag ganska så besviken på mig själv för att jag la den där volten! Men nu när jag har hunnit smälta det så är jag rätt nöjd, det var en bra runda och jag har ju knappt hoppat hästen innan, och jag har inte så mycket tävlingserfarenhet från andra klubbar. Jag har iallfall lärt mig att man inte ska lägga volt, och det lär jag nog inte heller göra om i onödan hehe.
Här är en bild från kvällen innan tävlingen :)
/Emma
 
 
Emma & Dazlatan
Jag heter Emma och jag är 15 år gammal (född 1999). Jag tycker om att rida såklart och att vara ute mycket. Jag har varit hästintresserad sen när jag var liten, för 8-9 år sen började jag rida lite hemma hos min kompis och jag följde alltid med min andra kompis till ridskolan. 
 
Jag har ridit på bätteropp sen jag var 8 år, alltså i 8 år ungefär. Jag har tävlat upp till LC+5 i hoppning och hösten 2014 var jag med i ponnyallsvenskan division 2. 
 
Jag har haft lite olika foderhästar sen jag var 9 år gammal. 
I april 2011 fick jag den första foderhästen på Bätteropp. Bell heter hon och är ett c-ponny sto född 1999. Tyvärr så blev hon halt och därför fick hon säljas och bor nu i en ny familj.
 
 I januari 2012 började jag rida Dazlatan som är en Svensk Ridponny Valack född 2008, C-ponny. När jag började rida honom var han bara 4 år gammal och riden i ungefär ett halvår. Vi började tävla lite i bombana våren 2012 och klättrade uppåt i klasserna, efter 2012 hade vi felfria rundor i 60 cm.
Under 2013 startade vi en klubbdressyr och vi debuterade 70 cm på klubbnivå. I slutet på 2013 startade vi våran första lokaltävling i LD (70cm) som gick jättebra för att vara första tävlingen! 
Under 2014 tävlade vi upp till lokalt i LC (80cm) med mängder av felfria rundor. Vi hoppade några avd A och tog hem 5 vinster. Under hela året stannade Dazlatan 4 gånger totalt, han har verkligen blivit en bra hopp-ponny!
 
Dazlatan är en jättesnäll ponny som är ganska så bekväm av sig, han gör helst inte mer än vad han måste. På vintern kan han bli ganska busig. Han tycker om hoppning och uteritt, han förstår även när det är tävling för då är han alltid extra pigg! I dressyr har han inte riktigt fattat grejen än, men det går bättre och bättre varje ridpass.
 
Jag rider lektion för Anna-Lena på tisdagar, för det mesta med Dazlatan och jag rider honom 3 gånger varje helg.

 
 
 
Om mig, Fanny
Jag heter Fanny som sagt och jag 14 år, typ. På min fritid så gör jag inte så mycket. Antingen är jag i stallet och rider, fotar eller så sitter jag hemma och tråkar. Juste, jag har stor kärlek till djur och fotografering. Även om jag inte är jätteduktig på att fota så är det ändå jättekul. 
 
Jag har ridit sedan jag var typ 7 eller 8. Innan red jag med min föredetta bästa kompis men hon tröttnade. Just nu rider jag en underbar arab på 1.40 cm i mankhöjd vid namn Minola. Minola är född den 28 april 1996, så alltså är hon 18 år. Hon är typ världens mysigaste och kan typ stå och gosa varje gång man borstar huvudet. Det roliga med henne är att hon pratar ganska mycket. Jag rider för det mesta 2-4 gånger i veckan. Jag har aldrig tävlat eftersom jag inte gillar och tävla i saker överhuvudtaget. Det är roligare att titta på och fota. Men jag har "tävlat" i både upplopp och rävsvansjakt två eller tre gånger. Höjdrekordet med Minola i hoppning ligger nog runt 70 cm. Men mitt höjdrekord med Amber är ca 85 cm.
 
Förra året den 1 April fick jag en foderhäst för första gången och det var Amber. Vi gjorde mycket kul tillsammans både i hoppning, dressyr och skogen. Hon är en sprallig liten korsning född den 26/4-2006. Men nu den senaste tiden gick hon knappt att få in från hagen. Vi kunde få springa länge och försöka få tag i henne. Så i typ Februari eller Mars gjorde jag ett beslut och bytte Amber mot Minola, vilket jag är väldigt glad för nu. 
 
Men ja, det var nog egentligen allt jag kom på just nu. Om jag kommer på mer så skriver jag det senare. 
Vi hörs 
 
Här är min favoritbild på Amber och mig som togs hösten 2013.