Mönsteråsryttarna

Lite blandat...
Hejsan alla!!!!=) Tänkte berätta lite om det vi gjort dom senaste gångerna.
Bad
För någon vecka sen red Erika och jag nere vid vattnet. Meningen var att vi skulle bada med hästarna. (Försöka i alla fall) Men det vag ganska mycket vågor. Linkis  tyckte såklart att det var läskigt... Men han var så himla duktig OCH MODIG så han gick i. Han gick ner ända till magen! Han fick inte panik eller så, men han var ju väldigt spänd.
När vi hade varit i en stund tänkte jag bara rida runt stenen som är i vattnet och sen skritta upp på land. Linkis råkade kliva på en liten sten, samtidigt började Linaria trava i vattnet. Då tänkte Linkis "Jag måste också trava". Så istället för att flytta på hoven snubblade Linkis på stenen. När han snubblade råkade han gå på den stora stenen och det var ju JÄTTELÄSKIGT !! Så istället för att skritta upp flög Linkis ur vattnet och upp på land i full galopp, och när han kände den blöta svansen slå mot rumpan blev han ännu räddare och fortsatte galoppera. Jag tror faktiskt att han bockade någon gång också... Hahaha, men han var i alla fall jätteduktig!!
Hoppträning 1
I torsdags hopptränade vi med Emma A. Vi hoppade inte så många språng eftersom det var väldigt varmt ute, och hästarna blev fort trötta. Vi hoppade först ett kryss och sen en oxer. Det var roligt. Eftersom det var någon vecka sen vi hoppade mins jag inte riktigt vad vi tränade på... Men det var roligt och så i alla fall.
Hoppträning 2
Vi hoppade bana förra veckan med Emma A. Det var en stor oxer, två små räcken och ett större räcke. Det var inga problem för oss även om det låg ett gammalt bildäck under oxern. Men när Emma höjde och hon ställde däcket upp blev det läskigare.  När han tyckte det var ovant med däcket och stannade blev istället jag osäker. Så jag fick "försöka" hoppa över oxern jättemånga gånger. Men tillslut gick det.
Avramling 
I fredags red vi på ängen, hästarnas ägare har slått gräset där nu. Så det är perfekt att rida där. Hästarna var lite pigga, det var deras "BUSDAG" ! När Erika galopperade iväg så att Linkan inte såg henne blev han orolig, och började gnägga... Han drog jättemycket åt Linarias håll. Erika och jag skulle försöka hoppa över en liten gräs hög. Då började Erika galoppera lite snabbare, då gjorde Linkan också det. Men då tror jag han blev stucken av en geting, eller blev han biten av något. För han började bocka jättemycket! Fast han sprang inte efter Linaria, han sprang runt i en cirkel och bockade i varje galoppsprång. Jag kämpade med att håla mig kvar, jag kramade mig runt Linkans hals allt vad jag kunde. Men det räckte inte för jag gled ner på sidan och "poff" så låg jag på marken. Det gjorde inte ont eller så, det ända jag såg var att Linkan sprang allt vad han hade på ängen. Han sprang skitsnabbt, asså jag tror nog aldrig jag sett honom springa så snabbt. Han sprang in i en liten skogsdunge, som tur var vände han innan han sprang ut på vägen. Han kom tillbaka och Erika kunde ta honom. Ibland tycker jag nog att man kan få busa lite!!
// Sofia
 
 
 
Tävling i Blomstermåla
HEJ!
Igår tävlade jag och Linaria på pay and jump i Blomstermåla. Vi var anmälda i klasserna 60 och 70cm.
Jag började med att skritta, trava och ta lite galopp på en liten gräsyta bredvid. Sedan hjälpte Emma A (vår tränare) oss med framhoppningen. Linaria kändes väldigt bra, och lugn framför allt.
Sedan var det var vår tur att hoppa banan på tio hinder. Det kändes bra, men jag fick driva lite extra för att hon inte skulle lägga av i galoppen. Jag fick dock bryta av någon enstaka gång för att fatta rätt galopp. Hoppningen gick super tills vi kom till åttan, då hann jag aldrig få henne riktigt rak så hon hoppade åt sidan, men jag kom över direkt på andra försöket! Så det blev fyra fel och det var ju p.g a mig, hon hann inte se hindret helt enkelt!
Men jag var verkligen supernöjd över hennes insats! ♥♥
I 70 flöt allting på bra. Hoppen var mjuka och jag hoppade dessutom en vattenmatta för första gången med henne som hon knappt brydde sig om. Men när jag landade efter det hindret tappade jag ena stigbygeln och jag fick hoppa dem två sista hindrena med en. Det var svårt att få galoppen bra och sista hoppet blev tyvärr för långt så det flög tyvärr ner två bommar. Men, men. Efter nämnde dom även attLinarias mamma, Nynäs Linda, hade tävlat i Blomstermåla för flera år sedan. Det tyckte jag var lite häftigt!
Det var vår andra tävling och jag tyckte att det gick skitbra, rent utsagt! Jag är faktiskt nöjdare med denna tävlingen än den förra när jag faktiskt hade felfritt i båda rundorna. Min lilla prinsessa ♥♥
Hejdå: Erika
 
PS. Jag hade lite otur när jag tappade stigbygeln. Chapsen gick sönder, alltså dragkedjan...
 
Ett stort tack till världens bästa tränare Emma som var med och hjälpte/ coachade hela tävlingen! ♥