Mönsteråsryttarna

Markarbete
Idag red vi markarbete och Erika var med och tog massa bilder och filmade. Vanezza kändes mycket bättre att rida idag än igår. Hon var duktig i galoppfattningarna. Vi travade över cavalettibommar och hoppade två småhinder, eller ett hinder var bara en upphöjd bom. Det gick väldigt bra med tanke på att hon inte vågade gå över en upphöjd bom ens när jag började rida henne, och nu gör hon det utan tvekan. Det var riktigt roligt att få hoppa några små skutt, som inte blev så himla små för Vanezza kör ju höjdhoppning över alla hinder ;)
 
Dagens ridpass
Idag red jag Vanezza, när vi hämtade hästarna i hagen hade hon självklart tappat en sko. Alltså hon tappar skor typ hela tiden, vilket inte är så kul. Men det går ändå bra att rida på banorna, och vi vill rida ut någon dag får jag rida Zlatan istället.
När vi red så regnade det nästan hela tiden.. så vi blev ganska blöta. Jag tyckte Vanezza var duktig eftersom hon inte blivit riden sen jag red henne senast för en månad sen. Jag trodde att hon skulle tycka att galoppfattningarna var svåra, men det fixade hon direkt utan problem! Sen är det så mycket att jobba med och det kommer bli många timmars jobb. Min tanke är att se till att hon har koll på skänkelvikningar och framdelsvändningar. Då kan jag använda mig av det när jag rider vilket jag tror kan vara till en stor hjälp. 
Imorgon står det markarbete på schemat och ett lite hårdare pass än idag då jag mest red igång henne lite.
 
 
Det här med att hålla utrustningen ren...
En smörjd stövel och en osmörjd stövel...
Till slut var båda lika fina som den till vänster.
Jag började ridpasset med helt nysmörjda stövlar och de såg ut såhär när jag kom in efter avramling i en lerig paddock...
Har jag en svart eller brun väst??
Typiskt att jag skulle ramla av när det var som lerigast haha ;)
/ Emma