Mönsteråsryttarna

Sweden international horse show 2015
 
Hejsan!
 
Ja, i fredags var vi ju som sagt i Stockholm på friends arena för att se massor av tävlingar och roliga grejer på SIHS. Det var en rolig, intressant och lärorik dag, men även sorglig. Det var ju nämligen så att en av Axel Olins fyrspannshästar dog precis efter målgång. Troligen var det ett brustet blodkärl som gjorde det. Lamporna släcktes ner och publiken bildade ett stjärnhav av mobilernas ficklampor, jättefint var det. Man tror ju inte att något sådant här händer, men när det väl händer ser man hur folk hjälper till och är snabba. Detta var då den sorgliga delen av dagen. :(  Men efter det fortsatte fyrspannet och det var verkligen jättekul att se. Hästarna är så taggade och bara springer, men genast när de kommer till teknikmomenten lugnar de sig, haha.
 
Under dagen fick vi se två internationella stora hopptävlingar med bl.a Malin Baryard, Peder Fredricsson,John Whitaker, Ben Maher och Marlon Modolo Zanotelli. I båda klasserna blev det svenska segrar, vilket var väldigt kul! Det var häftigt att se när "kanonerna" hoppade, hur de gjorde innan start och under ridning.
 
Det var också en rolig stafett där det var en hoppryttare och en dresyrryttare på ett lag. Malin Baryard hoppade och trillade faktiskt av efter målgång eftersom att hästen svängde lite snabbt, haha. Vinnarna blev Tinne och Peder. Sedan var det en till stafett i hoppning där en kändis och en toppryttare tävlade. Det var också riktigt kul att se.
 
Det var även en hel del shower. Bl.a en tjej som red fantastisk dressyr i klänning utan träns och utan sadel. Det var fascinerande att se det.
Men kvällens höjdpunkt var nog den franska Lorenzo. Det var helt fantastiskt att se honom och hans tolv (!) hästar i frihet. Det var superhäftigt. Han bara stog på hästarnas ryggar medans de gjorde sina konster i galopp och hoppade över hinder. Hästarna gjorde precis som han sa. Ibland lämnade han några hästar i en el av ridbanan medans han själv sprang iväg med de andra. Som sagt en av kvällens höjdpunkter!

I slutet var det ju också en fin julshow!
 
Ridning en gång...
Den här veckan har det bara blivit ridning en gång! Det är inte så bra, men Erika och jag har massa andra aktiviteter. Men den här veckan blev det bara ridning på söndagen. Eftersom vi var på Sweden international horse show i fredags, så kunde vi inte rida då. Inte heller på lördagen för då var vi fortfarande i stockholm. Om ni undrar varför jag inte hunnit skriva så mycket på bloggen. Det kommer ett inlägg om horse showen!😉 //Sofia


Första advent
Hej.
Idag var det ridning igen. Precis innan vi skulle åka började det regna. Det öste ner. Så hoppet om att kunna rida idag försvann. Jag tänkte att vi kanske kunde longera dem eller bara rykta lite. Men precis innan vi skulle åka slutade det, och det blev ridning.
 
Vi hade dressyr och en hoppövning. Linaria var väldigt pigg, redan från början. Vi fick jättebra trav i både höger och vänstervarvet på volten. Även galoppen var fin, och faktiskt inte så "vild" som jag trodde att den skulle vara.
Hoppningen gick också bra, och efter några gånger på bara krysset kom vi också några fina hopp på oxern på en böjd linje.
 
Jag är nöjd efter dagens ridpass på en något blöt häst, haha.
Hejdå/ Erika