Mönsteråsryttarna

Ny ponny på bloggen!
Hej!
Jag skrev ju att jag skulle börja med ett nytt projekt under höstlovet, och i måndags började jag. Det är nämligen min nästa stjärna jag har börjat med, Pinglan som hon kallas är ett sto född 2011 som nu ska ridas in.
Innan har hon bara haft sadel och träns på sig och varit hängd på. 
När vi började i måndags fick hon springa av sig med sadel och träns på tillsammans med två andra ungponnyer. Hon sprang mest och bockade inte alls mycket, vilket är ett bra tecken. Efter det fick jag hänga lite på henne och till slut lägga över benet och sitta upp. Vi skrittade runt några varv med ledare och det gick jättebra.
Jag satt även på henne i tisdags och onsdags och det gick också bra, då började vi träna lite på att stanna och gå framåt.
Igår hade jag ingen som kunde hjälpa mig så då longerade jag henne lite och sen gick med henne i paddocken. Vi tränade på att stanna när jag proar och att gå framåt när jag smackar, så det blir lättare att lära henne sen när hon ska ridas. Hon har väldigt lätt för att stanna, och förövrigt tycker jag hon är en ganska cool 4-åring som inte brydde sig ett dugg om att hon var själv i paddocken :)
På bloggen kommer ni få följa med under inridningen av henne, next star!
/Emma
Första gången någonsin någon sitter på henne.
 
Det blev lite ändrade planer
Hej!
Jag har ridit två (!) ridpass på rak nu i två dagar. Så jag får väl ta och berätta lite kort om varje.
*Igår gjorde jag en travcavaletti med fem bommar medans  mamma red på Linaria. Hon fick trava och skritta på henne, och det såg riktigt bra ut. Sedan hoppade jag upp och tog över. Vi tränade mycket på skritt till galopp övningar, och det har jag typ aldrig tränat på innan med Linaria. Men jag tyckte att det gick jättebra. Till en början blev det kanske sex-fyra travsteg och sedan fyra-två travsteg innan vi fick galopp, och alltså så himla nöjd var jag!
*Idag skulle vi egentligen ha ridit ut med Emma men p.g a lite problem fick vi rida själva, Sofia och jag. Vi fick rida ganska snabbt idag eftersom att veterinären skulle komma efteråt, så därför var vi lite stressade innan. Jag tränade idag igen på galopp direkt från skritt och idag, idag gick det utan ett enda travsteg !! Hennes galopp typ gjorde ett skutt innan och sedan hade vi en bra galopp. Hon var dock lite halvvild (som vanligt :P ) men jag var verkligen superdupernöjd med den lilla welshen idag. Tänk att så lite träning kan ge resultat så snabbt. :D Efter ridpasset gjorde vi ordning hästarna tills veterinären skulle komma. De skulle få sin vaccination, och ja det gick snabbt när han väl kom och sedan släppte vi ut de.
Ha det så bra/ Erika
 
 
Uteritt med galoppövningar
Hallå!
I måndags red vi ut i det fina vädret. Det var jag, Sofia och en tjej till. Vi skrittade en mysig stig och sedan red vi tillbaka till en äng. Där vi fick lite övningar att göra. Det var olika galoppövningar som stod på schemat. Jag skulle rida rätt över ängen så snabbt jag bara kunde, och det kändes som om man river iväg inför en start i fälttävlan, haha. Sedan skulle jag rida sakta och kontrollerat tillbaka. Det gick jättebra så jag gick över till nästa övning att galoppera tio-femton galoppsprång sakta och tio-femton galoppsprång snabbt. Det är bra med tempoövningar som denna, så det ska jag fortsätta med nu och se om hon blir bättre i galoppen. //Erika