Mönsteråsryttarna

Gårdagens ridlektion
Igår skulle vi ha uteritt på ridlektionen. Vi red en kort sväng bara för det skulle bli mörkt, så vi skrittade och travade lite och sen klättrade vi upp för en roligt backe två gånger.
När vi kom tillbaka till stallet fick vi rida i paddocken. Vanezza var verkligen jättepigg, hon var däremot trevlig att jobba med och det var kul att hon hela tiden gick så mycket framåt. Då kan man ju koncentrera sig på annat. 
Det var längesen jag red en sånhär pigg häst och jag råkade rida in med knät i ett hinderstöd en gång eftersom styrningen inte alltid är helt hundra. Som tur var så var det inte så hårt så det gjorde det bara ont en liten stund efteråt.
Men tänk vilken vinterpigg ponny jag kommer få, det kommer vara stor skillnad mot vad det varit med Dazlatan. Inte skulle han få för sig att springa i 110 liksom. I och försig så var han riktigt busig istället. Jag har iallafall Bell och tacka som lärde mig att rida, henne var det ju också en del fart på ;) 
/Emma
Tisdag
Hej!
Var i stallet idag och tog ett dressyrpass. Linaria var duktig hela tiden, fin trav och bra galopp även på volterna. I slutet blev hon nog lite trött för hon orkade inte, hon fattade fel galopp och bara sprang. Men till sist fick jag till det och jag tyckte själv att det var ett lyckat och bra ridpass med min lilla stjärna. Dock var nog detta ett av de svettigaste ridpassen vi någonsin gjort, kanske. Hon var nämligen helt svettig på hela halsen och hon var löddrig mellan bakbenen och lite framme på bogen, haha ;)
 
 
Uteritt
Hej!
I söndags hade vi busmöte klockan tio och då kom vi fram till en massa bra saker till våran filmkväll som vi ska ha nästa helg. 
Efter det blev det en uteritt i det varma höstvädret. Vi har hela fem stycken som red ut. Det var jag på Vanezza, Melina på Kelly, Emilia på Amber, Tilde på Pärlan och Tilde på Dazlatan. Det är väldigt sällan vi är så många på helgerna som rider ut så det var superroligt!
Jag red tvåa med Vanezza för jag ville inte riskera att hon skulle springa om hela ledet haha. När hon gick först blev hon lite försiktigt. Men det gick bra att vara bakom Kelly förutom att hon sprang för nära när vi skulle stanna och då blev det lite oordning, Kelly brydde sig dock inte ett dugg och det var väl tur för Vanezza hehe.
Vi tog en del trav och galopp eftersom rundan är ganska lång. Kelly sprang först med världens turbofart haha. Jag och Melina bara drog ifrån de andra. Sista galoppen gick verkligen jättefort och det var roligt, det gäller bara att hålla i sig så man inte blåser av, haha ;)
Efter det tog vi lite bilder som ni såg igår och sen fixade vi lite i stallet. Så det blev en lång dag. Kanske visar fler bilder sen ifall det blev några fler bra.
/Emma