Mönsteråsryttarna

Valborg
 
Vi var på Oknö först.
Sen åkte vi till Nynäs. Mittemot hästarnas stall nere vid vattnet brukar vi rida. Men 30 april så är det majbrasa där. Det känns lite konstigt att där vi brukar rida är det fullt med folk, och en eld.;) I hästarnas hage var det fullt med bilar, tänk om hästarna hade sett det...
Eftersom vi var så nära hästarna så var vi ju också tvugna att säga godnatt till dom!♥
Hoppas att ni också har en bra valborg!
Kram Sofia♥
En anledning till varför jag inte valt att skriva så mycket
Ja som ni vet har jag inte velat skriva så mycket om ridpassen. Och nu ska ni få höra en av anledningarna, som har gjort att jag har tappat motivationen lite till bloggen då jag helt enkelt inte känt för det.
 
När man håller på med hästar måste man alltid ta hänsyn till hästen som individ, och att alla hästar har olika personligheter. Som ni kanske redan vet så har Vanezza inte funkat i hoppningen och vi har försökt mycket men det funkar inte för henne. Med detta kanske ni kan räkna ut att det inte går att ha en ponny som inte har något självförtroende till att hoppa på en ridskola, hon är en supersnäll ponny men passar inte som ridskoleponny. Det är inte schysst mot henne. Så det som kommer hända är att Vanezza kommer att säljas. 
 
Jag älskar henne och nu när våra sista dagar tillsammans börjar att närma sig så inser jag allt roligt jag har haft med henne och hur mycket jag har tyckt om denna ponnyn. Vi har haft motgångar och tuffa dagar men också väldigt många bra dagar. Jag tycker detta kommer bli bra för henne och jag behöver något annat att rida på som passar mig bättre, för det gäller ju att man har rätt häst till rätt ryttare. Så jag kommer tycka att det kanske blir lite jobbigt att lämna henne, men känner ändå att det är okej och rätt beslut. Hon kommer komma till ett bra hem där hon kommer att användas till rätt saker, jag tror att hon kommer få det superbra. Så om några dagar skiljs vi åt hon och jag. 
/Emma
 
 
 
Bra ridpass
Ett riktigt bra ridpass ikväll. Ett av våra bästa någonsin tror jag. Tänk var det en gång var vi började, tänk vilken utveckling egentligen. Även fast jag ibland glömmer bort det. 
Hon var så duktig idag, lyssnade på mig hela tiden och kändes riktigt bra. Red ute i den leriga paddocken efter regnet men solen kom fram så det var riktigt mysigt.
We've come a long way from where we began.
Oh I'll tell you all about it when I see you again.
 
/Emma