Mönsteråsryttarna

Vad har hänt?
 
 
Hej hörrni!
 
Idag har det varit en helt vanlig skoldag och plugg nu på eftermiddagen men nu hinner jag äntligen skriva lite här på bloggen om gårdagens dressyr.
 
Som rubriken lyder; jag undrar verkligen vad som har hänt med Linaria de två senaste ridpassen. Hon har nämligen varit så lugn i galoppen och det har hon knappt varit på hela vintern. Det har varit så spretigt och snabbt och svårt att hantera den men nu har den blivit så himla fin och hon går jättefint på volt!
 
Igår red jag dressyr (igen...) och jag vet ärligt talat inte riktigt vad jag tränade på men hon kändes såå fin, såå lugn och såå bra!  Hon gick så himla fint i traven och hon börjar verkligen mjukna och förstå vilket är jättebra. Det är härligt när man känner och ser resultatet av all den tid man lägger ner på henne. Det känns verkligen skönt.
 
I slutet av ridpasset fick jag hjälp av Emma A som sa hur jag skulle göra när jag skrittar och travar på volten för att hon inte ska skjuta ut bogen oh bara springa iväg. Även där märkte jag mycket resultat redan efter en stund :D
 
Detta var slutet på mitt sportlov! Kram Erika
 
Ny vecka
Idag är det måndag och en ny vecka väntar. Jag hade en lugn dag i skolan, bara en lektion och det var lagom efter lovet. Ikväll är det dressyrlektion på schemat och det är alltid kul. Dressyrlektioner är så viktiga, skulle inte vilja träna bara i hoppning eftersom man lär sig så mycket nyttigt i dressyren som man har nytta av hela tiden. 
 
Här är min veckas planer och det är ungefär såhär en vanlig vecka brukar se ut, förutom helgerna då och sen gör vi olika saker på ridlektionerna.
Måndag: Skola, ridlektion dressyr.
Tisdag: Skola, ridlektion markarbete.
Onsdag: Skola, plugga så mycket som jag hinner. 
Torsdag: Skola, sen är jag med nybörjargruppen i stallet på kvällen.
Fredag: Skola, sen hem och packa.
Lördag: Kurs i Växjö
Söndag: Kurs i Växjö
 
Jag ser fram emot helgen, första delen av kursen var så rolig och det blir nog denna också. Hoppas att alla bloggläsare får en bra vecka!
 /Emma
Lovet slut
Ja, nu är det söndag och imorgon ringer alarmet och det är dags för skola igen. En vecka i skolan och sedan blir det en helg på hotell igen. 
Mitt lov har varit riktigt bra, mycket hästar och ridning. Varit i stallet och både ridit och hjälpt till, haft teorilektioner och lite sånt. Denna helgen gick Vanezza dressyr igår och hon fick även prova på att hoppa vattenmatta, utan ryttare. Tänkte jag skulle vänja henne lite vid den först. Haha, hon brydde sig inte alls. Jag liksom stod och hoppade på den och hon stod och glodde på mig som om jag var dum i huvudet. Så efter det travade vi över den två gånger. 
Idag blev det en mysig skrittrunda ute i skogen, skönt för hästarna att slippa ridhusets väggar och få se lite annat. Förhoppningsvis går det att rida ute på ridbanorna snart också.
/Emma