Mönsteråsryttarna

Riktigt bra jobbat!
Hallå!
 
Alltså dagens ridning! Den var så bra och jag är såå nöjd!
 
Körde ett riktigt dressyrpass idag med Linaria. Övade volter i skritt och trav. Hon börjar hitta formen i skritten som förrut har varit väldigt svårt och det känns jätteskönt! Traven var helt fantastisk. Det känns som att vi verkligen har hittat knapparna nu och hon gick så fint. Egentligen gjorde jag inte så mycket utan hon fattade direkt. Det roliga var att hon gick bäst i vänstervarvet, som brukarvara det svåra varvet, haha. Höger var svårare idag som annars brukar gå som en dans ;)
 
Galoppen kändes mycket bra och tipset från Marina att jag skulle sänka händerna hjälper faktiskt väldigt mycket! Hon blir lite stark precis i början av galoppen men sedan hittar vi både rytmen och kommer in i ett gung som bara rullar på. Underbart om jag får säga det själv!
 
Hoppas ni har haft en bra helg och ett bra januari!
Kram Erika
 
Mina favoriter från Hööks
Hej.
Som ni säkert vet har Hööks nya vårkollektion kommit, och jag tänte visa er vilka grejer jag tyckte var snyggast. Mina favoriter helt enkelt! Får se om något blir mitt så småning om ;)
 
Tre supersnygga schabrak. Älskar färgerna och detaljerna. Synd att de två första bara finns i storlek full :/
 
 
Ser ni dem små stjärnorna vid nosgrimman och pannbandet? 
Tyckte att de här byxorna var riktigt snygga. Jag gillar särskilt de röda och marinblåa. Det blir så snyggt med beige helskodning. Tyvärr brukar inte Hööks ridbyxor passa mig så bra. Men snygga var de.
 
Fanns även i marinblå. Gillar faktiskt båda två om jag ska vara helt ärlig ;)
Snygg jacka.
 
 
Randig piké var fint. Passar till det mesta ;)
Slutligen... detta pannbandet. Så fina färger, hade passat perfekt till Linaria ;)
 
Fördelen med att ha häst i ett litet stall
Linaria och Linkan bor ju i ett väldigt litet stall. Eller egnetligen är det en stor lada, men själva stalldelen är inte så jättestor. Det finns sex användbara boxar, en sadelkammare, vatten, paddock, stora hagar. Ja, det finns egentligen det mesta man behöver. Det enda jag kan komma på saknas är ridhus eller belysning i padocken, för det finns inte i stallet på Nynäs. Där bor fyra hästar. Linkan, Linaria och två inhyrda hästar också. Ett russ och en travare. Det är faktiskt ganska mysigt och lagom. 
 
Jag själv tycker att det är väldigt mysigt och trevligt att ha hästen i ett litet stall där allt man behöver finns. Vi behöver inte rida till grannen för att låna paddock eller gå till någon annan för att hoppa. Vi har allt och det är skönt!
 
En sak som dessutom är mycket bättre nu jämfört med förra stallet är att det inte är så mycket folk i rörelse här. Så om man skulle råka glömma något i stallet eller stallgången då vet man att det kommer stå kvar där nästa gång och ingen kommer röra eller "ta" det. Man måste inte alltid tänka på var ens grejer är och det är också väldigt bra! ;)
 
Då det nästan bara är vi som är mycket i stallet blir det lite som vårt egna. Vi kan ändra ,"göra om" om vi vill. Det är liksom ingen man direkt behöver fråga om lov. Paddock är bara att använda och hinder har vi ju liksom ställt dit själva. Vi har inga speciella dagar vi måste fodra/ släppa ut eller liknande och det är faktiskt också ganska skönt. 
 
Enda nackdelen jag kan komma på just nu är det sociala. Det är bara Sofia och jag som rider i stallet. Ägarna till den andra hästarna är mycket äldre än oss, så det blir bara jag och Sofia i stallet. Men vi har ju varandra som tur är ;) Det man kan sakna lite då är att ha någon mer att rida ut med och någon att prata lite med i stallet osv.
 
Var och hur har ni era hästar/ sköthästar? Har ni eget, litet, stort stall? Vad gillar ni bäst?
 
 Denna bilden är bra. Detta är hela ladan och stalldelen är där fönstrena är. Paddocken ser ni (som nu är grusad) och hindrena. :D