Mönsteråsryttarna

Anmälda!
Nu har jag anmält mig och Linaria till en pay & jump i Blomstermåla på onsdag. Jag anmälde oss till 70 och 80. Mest nervös är jag till 80-klassen, men eftersom att det är en så liten tävling tänker jag att det får gå som det går, haha. Jag vet att hon kan, så jag litar på henne ;) 
 
Här är i alla fall en bild från tävling i Blomstermåla förra året ;) /Erika
 
 
Första uteritten
I onsdags var det äntligen dags för att rida ut. Detta var Pinglans första uteritt i hela hennes liv om man inte räknar med de gånger vi skrittat den korta lilla rundan runt stallet. Gissa vilken av de tre hästarna som var piggast? Jo min såklart haha, hon tyckte det var superkul att gå ute i skogen. Trots att hon var väldigt pigg så skötte hon sig superbra och var lika snäll som vanligt. Bra att vi fick komma ut och galoppera i skogen lite då det stärker galoppen. 
Mamma var också pigg ute i skogen ;)
/Emma
 
Senaste ridpassen
Hej på er! Har inte haft tid alls att skriva här om de två senaste ridpassen, men ni får höra lite kort om de nu istället! 
 
I onsdags körde vi hästarna från stallet och hem till oss där vi lastade ut de och red en uteritt. Linaria var verkligen galet taggad och galoppen var så himla rolig. Det var faktiskt en av de värsta yteritterna jag har varit med om när det gäller flugor, för det var flugor och blindingar överallt och de bet Linaria hela tiden. Alltså jag kunde slå på Linarias hals och så dog de och flög ner på marken , hela tiden, usch! Det var därför vi tog så mycket galopp vi kunde, för att springa ifrån flugorna, hahaha. 
 
Igår red vi dressyr för första gången på länge. Jag jobbade första halvan av ripasset med Linaria och andra halvan med Linkan. Med Linaria jobbade jag lite tempoväxlingar men mest att få henne i form på skritt- och travvolterna. Hon gick ganska bra men kunde ha varit mycket mer fokuserad tycker jag. För övrigt försökte jag träna på galoppombyte, men det gick inte alls, så jag sla komma på någon bra övning som lär henne bättre ;)
 
Med Linkan jobbade jag mest galopp och det blev på volterna och lite runt med tempoväxlingar. Riktigt kul var det att rida på lille Linkan! :) 
 
/Erika ❤️