Mönsteråsryttarna

Grus är gott
Hej!
I onsdags var jag på hoppträning med Henkie. Samtidigt som det var en hemskt jobbig dag var det samtidigt en otrolig insats han gjorde på banan. 
 
Det började med att han inte gick att fånga. Jag kämpade ca 30 minuter på alla tänkbara sätt! Jag skickade till Elisia att hon fick komma, hon känner ju honom sedan innan (förra ägaren) och borde veta hur man gör. Efter ett tag fick vi in honom och då var det riktigt snabbryktning som gällde. Jag var liksom redan lite sen till träningen, därför bara slängde vi på alla sakerna på typ 5min.
 
Sedan gick jag ner till banan och började hoppträningen. Henkie var väldigt duktig och hade bra framåtbjudning från början och tvekade ingenting. Vi hoppade en bana, en lång bana, på ungefär 50-60cm som uppvärmning och det gick helt felfritt. Vi hoppade både vattenmatta och kombination utan några som helst problem! Därför höjde vi banan till 70-80cm och hoppade hela banan en gång till. Även denna gången gick det helt otroligt bra, han hade sådant tryck i galoppen och vi verkligen flög fram och på ett hinder var det plötsligt bara jag som flög... Han stannade och jag fortsatte fram. Enligt Bella berodde det på att han skulle ta 6 galoppsprång men att jag drev så att det skulle bli 5. Jag vet inte, men jag hoppade upp igen och fortsatte banan. Hoppade några språng tills han stannade ytterligare en gång och jag flög av. Fortsatte hoppa tills jag för en tredje gång trillade av pga att han stannade. Då insåg vi att han stannade för att han var trött och inte orkade. Han har ju inte så bra kondition.
Trots avramlingarna, en ond höft och en halvdöd arm är jag riktigt nöjd med träningen. Tydligen har han inte hoppat såhär bra sedan förra vintern. <3
/Erika 
Nicole

Inte kul att du ramla av, men tur att du ändå är nöjd med träningen ändå.

Sv: jag skulle kunna göra ett i inlägg om olika övningar för galoppombyten sedan. :)

Svar: Ja, somsagt det var både en bra och dålig träning. Ja, det hade varit superkul att läsa lite om det :)
Mönsteråsryttarna

Natalie

Låter som en bra och rolig hoppträning förutom avramlingen! Vad duktig du är, kram!

Svar: Tack fina du! <3
Mönsteråsryttarna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress