Mönsteråsryttarna

Mina tidigare ponnys- del 3 av 4, när saker inte alltid blir som man tänkt sig
Ponnyn på bilden här över blev min nästa foderponny, och min första d-ponny. Några av er kanske tycker att hon är lite lik Pinglan, och det är faktiskt för att hon är Pinglans mamma.
 
Vanezza blev lite som ett projekt för mig, hon var inte så utbildad när jag började rida henne och kunde inte ens göra en korrekt galoppfattning. Till en början red jag henne bara på lektioner så att hon skulle få utbildas och röra på sig, men sedan började jag även rida henne på helger eftersom hon nästan aldrig gick någonting. Jag vet inte vad men det var något som klickade mellan oss två vilket gjorde att jag snabbt blev fäst vid denna ponnyn.
 Efter att ha ridit både Vanezza och Dazlatan en period var det dags för mig att välja, och det kändes rätt att gå över på D-ponny. Så hösten 2015 började jag rida Vanezza oftare och till en början gick utvecklingen bara framåt. Denna ponnyn var superosäker i hoppningen men började gå hela hoppass utan att stanna. Även om vi gjorde det väldigt enkelt så var det stora framsteg för henne.
 
Efter denna tiden när det verkligen gick bra så vände det mer och mer. Jag älskade Vanezza men vissa dagar fungerade ingenting och vissa dagar började hon till och med kunna jobba i korrekt form och göra galoppombyten. Så länge hon inte hade några höga krav på sig gick det bra, men så fort man började kräva att hon skulle gå i form, hoppa hinder eller bara gå rätt ställd på volten så blev kraven för höga för henne att uppnå. Hon hade inte den kroppen som krävdes för att rida som jag ville vilken jag faktiskt började märka mer och mer, hon var liksom inte samma glada ponny när man red längre. Hon var supersnäll hela tiden och de yngre barnen som var runt 6 år gamla kunde galoppera på henne, men motivationen försvann lite hos henne. Dessutom funkade hon inte med hoppningen i ridskoleverksamheten. Så beslutet blev att i maj 2016 sälja Vanezza som skogsmulleponny, och där tog också våran resa slut tillsammans. 
/Emma
Ellen - tävlingsryttare

Så roligt inlägg!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress