Mönsteråsryttarna

Mina tidigare ponnys- del 1 av 4, den perfekta läromästaren
Någonting jag själv tycker är roligt att läsa om men också framförallt att skriva och berätta om är mina tidigare hästar. Så nu under sportlovet kommer jag börja en liten serie som heter "Mina tidigare ponnys" där jag kommer berätta om mina foderponnyer som jag har haft genom åren. Jag hade några shetlandsponnyer i början som jag väljer att inte ta med dock, inte för att de inte betyder något men för att jag tänker att det är roligare att börja där jag började "träna på riktigt".
 På bilden ovan ser ni Bell och denna bilden är tagen i juni 2012. Bell är en korsningsponny från holland som går på ridskolan, hon föddes 1999 och jag blev fodervärd på henne i april 2011. 
Bell var den första hästen jag började träna mer ordentligt med och även tävlade lite grann på klubbhoppningar. Hon var supersnäll men pigg att rida, superduktig på att hoppa men det krävdes att man hittade henne för att hon inte skulle stanna på hinder. För mig tog det ett halvår innan det släppte för oss och vi kunde börja hoppa banor utan stopp. Även om vi tränade en hel del så var det viktigaste för mig att ha roligt med min ponny. Därför gjorde vi mycket annat roligt, många uteritter blev det och galopper på snötäckta ängar. Bell var en perfekt ponny för mig, hon blev aldrig tråkig eftersom hon var så pigg men samtidigt var hon en trygg ponny att lära sig på. 
 
Bell blev halt när jag hade ridit henne i nästan ett år, och det höll i sig till och från. Ett tag trodde jag att jag aldrig mer i hela mitt liv att jag skulle kunna rida henne, men sen en dag var det äntligen dags. Då var det ett helt halvår sedan hon var riden senast och de första varven kändes det som att hon hade glömt precis allt. Men det tog inte lång tid förens hon var sig själv igen. Helt rent gick hon dock inte tyvärr, och efter nästan ett års vila till och från blev hon såld fick hon flytta till en ny familj. Där fick hon gå lättare ridpass under tre åren hon bodde där och var inte halt.
I oktober 2015 fick jag en glad överraskning när jag kom till stallet som fick mig att börja gråta av glädje. Bell var tillbakaköpt och hemma på ridskolan igen!! Idag går hon korta och lätta ridpass och är populär bland barnen, hon är heller inte halt längre. Jag har ridit henne en gång sedan hon kom hem, men eftersom hon bara ska gå korta pass med yngre så har jag inte ridit henne något mer. 
 
Detta var den första ponnyn jag tänkte berätta om. Tycker ni att såna här inlägg är roliga att läsa?
Josefin

Åh vad söt ponny och roligt inlägg att läsa! :)

Emelie andersson

Vad roligt att se :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress