Mönsteråsryttarna

Övning: precissionshoppning
 Hejsan på er! I detta inlägget tänkte jag dela med mig av ett hopp-/markarbetstips som både är kul, roligt och lärorikt. Jag pratar om precissionshoppning som alla ryttare och alla hästar kan träna på! Det behöver inte vara högt eller komplicerat över huvud taget, det är själva precissionen man ska öva på. Syftet med denna övningen är ju att kunnastyra på en viss del av hindret och att få mer fokus både hos häst och ryttare! 
 
För enkelhetens skull är det enklaste att man ställer upp ensamma hinder (dvs att de inte ingår i en kombination eller liknande) så att man fokuserar på just det. Sedan kan man göra på lite olika sätt. Vi gjorde två räcken: ett med tre koner under (se bilden) och ett med två bommer som gör som en tratt in mot hindrets mitt (se bilden). 
 
 
-Räcket med tre koner under gick att går till en ganska rolig övning. Man ber en kompis/tränare/förälder att stå antingen precis framför eller bakom hindret så att man ser om hästen hoppar rakt, sedan säger den personen tex "höger", och då hoppar man över den högra konen. Sedan ka personen också säga "mitten" eller "vänster". Såklart kan man ju också hoppa utan att någon ropar vid sidan men det är en väldigt bra hjälp ;)
 
-Räcket med två bommar snett på är mer en övning där man ska komma i mitten av hindret. Där är det bara att hoppa över helt enkelt. Det går både bra att komma rakt på hindret men även att rida på böjt spår/volt och sedan styra upp på det. 
Kramisar Erika! 
Emelie andersson

Så roligt med bilder å hoppningen ;)

Svar: Ja, eller hur?! :D
Mönsteråsryttarna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress