Mönsteråsryttarna

Equestrian Collection -Gina Tricot
Här är några av mina favoriter ur Gina Tricot's hästcollection. Tycker de har jättefina saker och priserna är helt okej. Tycker om att de har bokstaven E på så många produkter, passar ju mig som heter Erika, haha ;). 
 
Alla produkter hittar ni på Ginatricot.com
 
 
Hiss eller diss, vad tycker ni? /Erika :) 
Tillbaka i sadeln ;)
 
Hej på er världens bästa läsare!! Känns så trist att bloggen har behövt stå tom denna och förra veckan men det beror på att vi har flyttat och inte alls hunnit rida, sån't är livet liksom. Samtidigt som bloggen stått tom och vi knappt varit i stallet har jag och Sofia tagit ett beslut som vi snart kommer dela med oss av på bloggen, såå spännande tycker vi! ;)
 
Idag åkte vi ääntligen till stallet igen efter att knappt ha ridit på två hela veckor. Så himla mysigt att äntligen få komma dit och andas in lite häst, mocka boxarna och leta efter de små ponnysarna i hagen. Har verkligen saknat precis allt! Tog in dem och ryktade innan vi gick ut till den något frusna paddocken. Började med att bygga upp en upphöjd bom på ca 40cm som Linaria skulle  över då det var en bra övning för hennes stela bakdel. Gjorde detta några gånger från en liten volt i vänstervarvet och det gick bra. Nästa gång gör jag likadant men då får nog bommen höjas upp lite till. Varför denna övningen är bra är för att hästen sträcker på bakdelen vilket är väldigt bra! 
 
Hoppade sedan upp och körde ett ganska intensivt men ändå lugnt dressyr/komma-igång-pass på henne eftersom hon ändå haft vila ganska länge. Jobbade jättemycket trav, först tempoväxlingar, sedan volter, åttor och innanför spåret. Hon stretade emot i början men lösgjorde sig sedan mer och mer. Galoppen blev lite sisådär men det var helt underlagets fel då det var på gränsen till för hårt och hon inte riktigt vågade trampa ner utan bara trippade. Bättre galopp nästa gång, vi hörs kram Erika 
 
 
Den där galoppen
Skolan har dragit igång för fullt och jag har massa saker att göra hela tiden, därför har jag faktist inte alls haft tid att skriva om veckans ridpass. Men nu tänkte jag skriva lite tankar om onsdagens markarbeteslektion.
 
Vi red fram innanför spåret en del, där Pinglan var rak ibland och ibland inte. Jag försökte då justera det med skänklarna och handen, men det blev ingen större skillnad. Men sen var det ju de där sittbenen, och när jag verkligen tänkte på hur jag satt blev hon helt rak. Så himla häftigt att en sådan liten detalj kan göra en jätteskillnad! Detta är verkligen något jag måste skriva ner tänkte jag, så att jag kommer ihåg att tänka på det. Vi gjorde även lite halter, och likadant där. När jag verkligen satt på båda sittbenen så gjorde hon halten helt rakt. 
 
Vi gjorde sedan en markarbetsövning som verkligen tränade på att använda vikthjälperna. För några månader sedan hade jag inte ens kunnat tänka tanken av att göra en sådan här övning med Pinglan. Vips så hade vi försvunnit till andra sidan ridhuset ;) Det gick ut på att vi skulle trava cavalettibommar och sen göra en snäv sväng tillbaka. Det visade sig verkligen att allt arbete lönat sig, för Pinglan tog det jättbra och var med mig hela tiden. Att hon klarade de svängarna i trav och inte flippade ur är jag verkligen stolt över!
Men sen kom vi till galoppen där det inte går alls som planerat. I ena varvet blir det felfattningar och sedan drar hon så fort jag ber henne gå in på volten. I andra varvet är fattningarna bättre och vi lyckades väl galoppera något varv på volten men resten av gångerna försvann vi liksom... Detta är verkligen något jag måste jobba stenhårt med, vi kan ju liksom inte sitta och galoppera på fyrkantspår hela livet. Numera tror jag inte att det är Pinglan som är obalanserad och inte orkar galoppera på volten, utan jag tror faktiskt att det har blivit en grej som hon har kommit på och som hon bara måste göra.
Det gör mig lite frustrerad eftersom jag verkligen vill kunna jobba galoppen på samma sätt som traven. Men det är bara öva, öva, öva- så kommer vi komma igenom problemet en dag.
 
Trevlig helg! /Emma