Mönsteråsryttarna

Stall-tisdag
Hej på er! Har ni haft en bra vecka såhär långt? Jag har haft en ganska lugn vecka faktiskt, vilket gjorde att jag hann med stallet i tisdags. 
 
 
Gjorde det vanliga stalljobbet, mocka, fodra osv och sedan gick jag ut för att hämta någon (?) ponny i hagen. Helt ärligt visste jag inte vilken häst jag skulle rida mer än att jag skulle ta antingen Linaria eller Henkie. Jag provade med Henkie men han vände om när jag kom, så istället för att hålla på att trötta ut honom (och mig) gick jag direkt och hämtade Linaria som så snällt gick med in. Ryktade av henne och till min förvånad var hon väldigt fin i pälsen för att vara mitt inne i fällperioden, inte raggig eller tuffsig, utan snarare blank och fin, YES! 
 
Red ett nästan helt kravlöst ridpass eftersom jag inte hade orken att bara traggla dressyrform och galoppfattningar hela ridpasset. Därför blev det lite blandade skritt- och travövningar. Volter, åttor, fyrkant, skänkelvikningar, halter. Som vanligt tog hon också en långsida i full galopp när jag egentligen skulle trava uppvärmning, vilken snabbis! I slutet av vårat ändå lyckade ridpass hoppade jag öite över oxern som stog uppställd. Höjde upp den till 80cm och skuttade över några gånger. Oxern stog ganska bra så det blev bra svängövning också, vilket hon faktiskt klarade varje gång. 
/Erika
 
 
Hopp och uteritt
Hej.
I lördags red jag Linaria i paddocken. Det vi jobbade mycket med var att hålla tillbaka-släppa fram-hålla tillbaka-släppa fram osv. Som ni säkert vet är hon väldigt framåt i sin galopp och för att få henne lugnare är detta en jättebra övning. Jag rider henne i lugn trav på en volt och fattar sedan galopp ca halva volten, sedan går jag tillbaka till traven. Faktiskt hjälper denna övningen ganska bra för hon brukar lugna sig och lyssna mer på mina signaler, dvs om jag visar att vi ska öka eller gå tillbaka lite.
 
Sedan hoppade jag lite oxer eftersom jag fick ett sådant hoppsug. När jag red fram kollade jag bara på hindret och tänkte "innan jag avslutar detta ridpasset måste jag ha hoppat över den där oxern alltså". Så, det gjorde jag också och så himla kul det var. Hon hoppade skitbra och kom med bra avstånd varje gång. Stjärnan! 
 
Henkie <3
 
I söndags red jag ut och mamma var med och gick. Red en mysig runda där jag både kunde skritta, trava och galoppera. Det var jättemysigt och riktigt, riktigt bra väder! På vägen hem vågade jag ta galopp på Henkie för första gången på ängen. Han var väldigt lugn och galopperade på fint. Vi provade även på att hoppa över några stockhinder vilket han tyckte var jättekul eftersom han ökade farten lite och såg riktigt glad ut. Bra hästhelg! 
/Erika
Promenad i sol
 
 
Hallå
Igår efter skolan cyklade jag direkt till stallet för att mocka hos Henkie. Det var runt 20*C och det var så sköönt! Stackars Linakan hade inte blivit riden på hela helgen så jag bestämde mig för att hämta honom och gå en promenad. Vi tog en liten runda så att vi kom förbi två husområden och lite skog. Han verkade ändå uppskatta det. Det var så härligt!! 
 
//Sofia