Mönsteråsryttarna

Hopp och uteritt
Hej.
I lördags red jag Linaria i paddocken. Det vi jobbade mycket med var att hålla tillbaka-släppa fram-hålla tillbaka-släppa fram osv. Som ni säkert vet är hon väldigt framåt i sin galopp och för att få henne lugnare är detta en jättebra övning. Jag rider henne i lugn trav på en volt och fattar sedan galopp ca halva volten, sedan går jag tillbaka till traven. Faktiskt hjälper denna övningen ganska bra för hon brukar lugna sig och lyssna mer på mina signaler, dvs om jag visar att vi ska öka eller gå tillbaka lite.
 
Sedan hoppade jag lite oxer eftersom jag fick ett sådant hoppsug. När jag red fram kollade jag bara på hindret och tänkte "innan jag avslutar detta ridpasset måste jag ha hoppat över den där oxern alltså". Så, det gjorde jag också och så himla kul det var. Hon hoppade skitbra och kom med bra avstånd varje gång. Stjärnan! 
 
Henkie <3
 
I söndags red jag ut och mamma var med och gick. Red en mysig runda där jag både kunde skritta, trava och galoppera. Det var jättemysigt och riktigt, riktigt bra väder! På vägen hem vågade jag ta galopp på Henkie för första gången på ängen. Han var väldigt lugn och galopperade på fint. Vi provade även på att hoppa över några stockhinder vilket han tyckte var jättekul eftersom han ökade farten lite och såg riktigt glad ut. Bra hästhelg! 
/Erika
Nicole

Så mysigt att rida ut med din mamma! :)

Ellen - tävlingsryttare

Åh vilken söt ponny!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress