Mönsteråsryttarna

Mina tidigare ponnys- del 2 av 4, dags att börja tävla
Någonting jag själv tycker är roligt att läsa om men också framförallt att skriva och berätta om är mina tidigare hästar. Så nu har jag startat en serie som heter "Mina tidigare ponnys" där jag kommer berätta om mina foderponnyer som jag har haft genom åren. Jag hade några shetlandsponnyer i början som jag väljer att inte ta med dock, inte för att de inte betyder något men för att jag tänker att det är roligare att börja där jag började "träna på riktigt". Detta är del två, om den första ponnyn kan ni läsa HÄR.
 
 
Dazlatan heter nästa ponny, och det blev min första tävlingsponny som jag gjorde en stor utveckling med. Jag började rida honom som nybliven 4 åring, och då var han inte riden alls mycket. Jag var 12 år gammal då och hade i stort sett aldrig ridit en unghäst förut. Även om det var en tuff väg att gå så klarade vi mycket, tack vare bra ridlärare förstås som guidat mig genom hela resan. Annars hade vi aldrig kommit så långt som vi kom.
Dazlatan är en ponny som inte gör någonting i onödan, med andra ord så är han ganska lat. Däremot var han superbusig som unghäst på vintrarna och tack vare honom fick jag en hel del balansträning. När jag började rida honom så hade han inte startat en enda tävling. Så vi började i bombana på klubbhoppning, och klättrade sedan uppåt. Efter nästan två år tillsammans gjorde vi båda våran debut på lokal tävling. Vi tävlade upp till 80 cm (LC) på både klubbhoppning och lokalnivå med mängder av felfria rundor och några placeringar. 
Såhär startade karriären i mars 2012.
 
Efter mycket kämpande och slit blev Dazlatan en riktig hopponny, på tävlingsbanan hade han alltid öronen framåt och hoppade i alla lägen. Men resan dit var lång och krokig-han lärde mig att man verkligen måste jobba för att komma dit man vill. 
 
Sommaren 2015 bestämde jag mig för att gå över på D-ponny, efter tre och ett halvt år tillsammans. Då fick Dazlatan en ny ryttare som han tävlar med idag. Det händer att jag rider honom ibland också, bland annat våren 2016 när jag gjorde fyra stycken lokala starter på honom. 
/Emma
 
Anita

Kul att läsa! :)

Svar; Ja nej det måste väl trots allt vara motgångar ibland med sin häst... men så tråkigt bara :(

Erika

Ni är bästa ekipaget någonsin!! <3<3

Svar: Du är bäst <3<3
Mönsteråsryttarna

Tuva Björnwall

Kul att se, så fin ponny :)

Josefin

Vilket intressant inlägg :) KRAM

Tilda

Så roligt att läsa och åh vad fina ni är! <3

Svar: Tack <3
Mönsteråsryttarna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress