Mönsteråsryttarna

Snöuteritt och nytt bett
Hejsan på er, hoppas ni mår bra! Jag tänkte skriva lite om helgen, kanske lite sent nu men det finns ändå roliga saker att berätta. Så därför tänker jag att det är bättre sent än aldrig. 
 
I lördags red jag ett dressyrpass på Pinglan i paddocken. Och då bestämde jag mig även för att prova rida på ett nytt bett, ett novabett. Hon går bra på det tredelade bettet hon har annars men jag ville faktiskt prova för att se om det blev någon skillnad. Den senaste tiden har det inte känts som om hon har gått fram till bettet riktigt och då brukar novabett vara bra. Men jag fick ingen bra känsla alls faktiskt, hon tog bettet och sprang och jag fick sitta och dra i henne för att få stopp. Det tycker jag inte alls om att behöva göra och det känns inte som om detta bettet var något som funkade för oss. Nu är det ju svårt att säga efter bara ett ridpass men det är inget jag kommer testa igen inom den närmsta tiden iallafall.
Efter detta ridpasset red jag ut på Benzona, en storhäst i stallet tillsammans med min kompis. Vi red en kort runda då vi inte hade så mycket tid på oss. Jag tycker att hon är en jättebra häst att rida, då hon är precis lagom för mig. Visst så är hon runt 165 cm hög, men hon är lätt att rida och har inte så stora gångarter så därför känns hon inte så stor.
 
På söndagen blev det uteritt för Pinglan, hon var lite spänd men det är förståeligt efter vinterns alla timmar i ridhuset. Vi kommer rida ut mer nu och då tror jag också att hon kommer bli mer avslappnad som hon var förut.
 
Även Benzona fick ridas ut denna dagen igen. Innan vi lämnade stallet så började det snöa, men vi tänkte att det snart borde gå över och att det inte snöade så mycket i skogen. Vi red och sen började det snöa mer och mer. Min jacka blev helt snötäckt haha. Så vi red hem igen och red en stund i ridhuset. Där gick det jättebra och jag började hitta lite mer knappar på Zona. 
/Emma
FeliciaOrrstenius

Så söta hästar! :)

Nicole

Snöade väldigt mycket hos mig idag också. Härligt att du hittar knappar på Zona :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress