Mönsteråsryttarna

Tre saker om ryttarinspiration

Som ni säkert vet så har vi varit på en föreläsning med Johanna Lassnack. Grundaren till ryttarinspiration! För er som inte vet vad ryttarinspiration är kan man säga att det är en sida som ger "inspiration till ryttare". Hon som har skapat detta åker runt i landet och föreläser-"Vad händer under hjälmen?". Det handlar om mental träning och att hitta egna vägar. :) Jag tänkte skriva om tre saker jag tyckte var lite "extra bra tips" eller helt enkelt saker som man bör tänka på!

 
1. "When nothing goes right, go left". En sak som var bland det första Johanna pratade om var att hitta lösningar. Det är så många som inte vågar testa nya vägar och nya sätt att ta sig fram. Alla har ju ett mål och för att kunna nå det måste vi ofta göra det där som är lite läskigt eller svårt. Att "gå utanför boxen" kan ju vara jättesvårt. Men det är faktiskt väldigt ofta så, man prövar nya vägar och märker att det faktiskt funkar. Det bästa med det är att vi lär oss något nytt, att vi vågar prova olika vägar och olika lösningar för att komma förbi det lilla hindret och bli ännu bättre. 
 
2. En annan sak som jag tyckte var väldigt bra var att man måste ta möjligheterna. Man kan inte sitta på sin häst och vänta på att möjligheten ska komma till en. Man måste leta efter den, hitta den, och framför allt ta den! Alla möjligheter kommer inte komma på en gång. De kommer komma i "små paket", ibland så små att vi missar dem. Om ni är flera som gör något tillsammans, och du ser en möjlighet som ingen annan har hunnit upptäcka. Var inte rädd att ta den, för du kommer bli ännu bättre och ännu lärorikare.
 
3. Alla har nog ett mål med sin ridning. Men vägen till målet kommer inte vara spikrak, snabb och lätt. Det kommer bli svårt och du kommer behöva misslyckas för att komma förbi hindrerna. Det är som en hoppbana. Om jag tycker hinder nr.4 ser läskig ut kan jag ju inte hoppa hinder 3 direkt till 5. Vi måste våga prova att hoppa den där läskiga 4:an. Den gången som du verkligen klarar det har du kanske fått använda hjälpmedel som du alltid kommer ha användning till. Att misslyckas är bra, att klara något är ännu bättre och att lära sig klara saker med hjälp av kunskaper känns ännu bättre ändå. "Somtimes you win sometimes you learn". 
 
 
 
Allt som jag har skrivit är från Johanna Lassnacks (Ryttarinspirations) föreläsning. :)
 
//Sofia 
 
Tuva Björnwall

Så sant, Johanna är grym :D

Josefin Nilsson

Riktigt bra skrivit! Jag hade också velat gå på en föreläsning med Johanna :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress