Mönsteråsryttarna

Kommenterar toppryttare del 2
John Whitaker
 
Kommentar: Ja, vad ska man säga? John är otroligt duktig vilket man ju förstår eftersom han fortfarande som 60-åring går och vinner stora Grand Prix tävlingar. När vi var i Stockholm förra året vann han en tävling över alla unga ryttare. Han är så cool. När han hoppar/tävlar ser man ju att han är rutinerad. Han vet hur man gör och ser ofta väldigt lugn ut. Detta göt att hela hans ritt ser jättebra ut. Somsagt, en ryttare man kan ta mycket inspiration från. Frågan är om han någonsin kommar lägga av med ridningen?! 
Rolf-Göran Bengtsson
 
Kommentar: Här har vi en duktig ryttare! Det jag tycker allra bäst om med Roffe är att han har så otroligt bra, fin och stillsam sits. Han är också väldigt bra på att fokusera mentalt och vara lugn när han ska tävla. Det ser man alltid på honom, det är inte förrrän efter banan som han ser glad ut. I och med att han är så bra på att fokusera lyckas han ofta bra på tävlingarna och det är ju bra. Tyvärr har han haft otur med en del mästerskap mm pga skadade hästar men innerst inne är han ju världens bästa ryttare! 
Bada eller inte bada
Hallå på er. 
Nu när det har varit långhelg har vi haft fyra ridtillfällen. I lördags var det ju så varmt så vi tänkte inte ens rida, men jag kom på att vi kunde rida barbacka på Henkie och Linaria ner till vattnet. Vi åkte ner och red på kvällen. När vi va vid vattnet testade vi att gå ner med Henkie. Vi har aldig ridit i vatten med honom. Linaria gick först i som vanligt och Henkie gick efter. Han gick i på en gång.Sen när han kom i började han "vifta" med ena frambenet. Det skvätte vatten överrallt. För att han skulle fotsätta framåt fick jag skänkla jättemycket. När jag kom i lite längre började han igen och skvätta, och sen bytte han ben och började veva med det andra benet, hahaha. Det va en sån rolig kännsla att sitta där och det bara skvätte vatten! Även om vi bara gick i till knäna på hästarna var både Henkie och jag helt blöta. Nästa gång får vi någ ta med kameran och filma. 
 
Idag red jag Linakan och Erika Henkie. Först hoppade vi lite i paddocken vilket gick bra och sen red vi ner till vattnet. Men såklart vägrade Linkan gå i. Han bryr sig inte om någonting för han ska bara inte i! Blir riktigt irriterad på honom för han har ju faktiskt varit i en gång förrut. Men jag har bestämt mig för att han ska i i sommar.
 
Sofia 
Något övertaggad ponny!?

Hejsan på er! Hoppas allt är bra med er! <3

I torsdags hade vi det så himla trevligt i stallet. Jag och Sofia hade bestämt med Elisia att vi skulle rida ut, men vi visste inte riktigt vart vi skulle rida.  När vi mötte Elisia valde hon en tur och vi red bort mot en av deras stora hagar. Jag hade Henkie och han var verkligen glad och taggad. När vi kom in i hagen började vi med att trava lite och sedan hoppade vi över ett dike fram och tillbaka vilket var skitkul. Det tyckte såklart även hästarna om. Vi red senare in i skogen där vi på en bred, rak stig bestämde oss för att bygga upp en lång och rolig hoppserie utav kvistar, grenar och pinnar. Den blev jättebra och lång och nu blev Henkie ännu mer taggad. Han flög över hindrena och galopperade i en rasande fart. Efter det red vi ut på åkern igen och fortsatte i galopp en bit innan vi vände tillbaka igen. Henkie var jättesnabb och uppspelt och sprang på sidan, så på vägen tillbaka bytte jag och Elisia hästar med varandra. Då fick jag rida på hennes fin ponny istället och hoppa lite dike och hinder i skogen innan vi red tillbaka till stallet. Väl där hade vi en jättelång och rolig pratstund innan vi släppte ut hästarna och åkte hemåt. 

Riktigt mysig torsdag blev det och en väldigt övertaggad Henkie, haha. /Erika :)