monsterasryttarna.blogg.se -

Mönsteråsryttarna

Dagarna innan ponnyallsvenskan
Heej! I söndags gick ju ponnyallsvenskan på Bätteropp men det vet ni ju redan.
Dagarna innan var jag i stallet jättemycket så jag tänkte skriva lite vad jag gjorde och så. Det är ganska mycket fix och träning innan tävling!

På torsdagen hopptränade jag med Dazlatan. Han hoppade allt utan tvekan när vi hoppade igenom alla hinder, de var ca 70-80 cm höga, alltså den höjden som vi hoppade på tävlingen. 
Som avslut skulle vi hoppa hela banan. Jag hoppade första hindret och det blev ett bra språng. Så jag red vidare mot nästa såklart och Zlatan hoppar men det blir fel, så han snubblade över hindret och jag ramlade av och hamnade under honom. Eftersom Dazlatan inte hade något val så klev han på mig vid revbenen. Som tur var så hade jag väst på mig som skyddade mig! Och han klev ju inte sitt hårdaste.Men det gjorde självklart ont.
Så vi bestämde att fortsätta träningen på fredagen istället så jag skrittade av honom efter avramlingen.
 
På fredagen sänkte vi alla hinder och hoppade igenom dom lite, Erika, Sofia och Emma var också med. Det gick utan problem för mig så det kändes bra inför tävlingen. Det är ju inte det roligaste att ramla av innan en tävling. Jag hade lite ont fortfarande men det hade blivit bättre.
Precis när jag skulle åka hem så fick jag veta att jag skulle rida Amber i laget. Och då var jag ju tvungen att rida henne lite innan för att se hur hon kändes. Så jag red Amber också, hon var väldigt pigg men annars gick det bra. 
 
På lördagen hoppade jag Amber för det var för mörkt för det på fredagskvällen. Mikka hjälpte mig och det gick jättebra att hoppa Amber också. Efter det släppte jag och Malin ut alla hästar som inte skulle tävla, jag fixade vatten till boxarna och så. Sen började jag borsta skitgrisen, Dazlatan ;) När jag hade gjort det så skrittade jag och travade honom i paddocken lite. Han hade ju hoppat två dagar i rad innan och skulle tävla dagen efter, men jag ville ändå att han skulle ridas så det blev ett lugnt pass. När jag hade ridit Dazlatan så pysslade jag med honom så han blev fin till tävlingen. Sen var det Ambers tur att bli borstad. 
Efter det smörjde jag all utrustning som skulle användas. Innan jag åkte hem så hjälpte jag till med det sista av banbyggnaden.
På lördagen var jag i stallet i 8 timmar, och jag var jätteförkyld och seg i huvudet. Jag trodde jag skulle bli sjuk till söndagen men som tur var så blev det bättre! :)

Tävlingen har jag ju redan skrivit om så den vet ni hur den gick.
// Emma

Dazlatan och Pärlan-redo för tävling.
Sofia hjälper mig att fläta Ambers svans. Erika & Sofia får alltid hjälpa mig att göra svansflätor, för de blir aldrig bra när jag flätar haha.