monsterasryttarna.blogg.se -

Mönsteråsryttarna

Skol-DM 19/5
Hej! I måndags förra veckan var jag i Nybro och tävlade på skol-DM. Jag tävlade på Amber, som jag bara hade hoppat två gånger innan (en av de gångerna var i början på 2013). Klassen var LC (80cm).
 
På kvällen innan fick jag rida Amber, smörja alla grejer, göra henne tävlingsfin och ta fram allt som skulle med.
 
På måndagmorgonen fick jag gå upp redan kl halv 6,så hade jag gått i skolan hade jag haft sovmorgon jämfört med detta haha. Jag var i stallet vid halv 7 och började fixa med Amber, efter det åkte vi mot Nybro. Det var jag, Mikka och Anna-Lena. När vi kom dit gick vi och anmälde oss och sen gick vi banan. Efter det var det bara att börja fixa Amber.
 
När jag red fram var Amber jätteduktig, hon var lugn och gnäggade lite efter de andra hästarna ibland. Hon lyssnade bra på mig hela tiden, vilket kändes jättebra. Sen var det dags att gå in på framhoppningen, jag hoppade några gånger och det kändes bra.
 
Men den bästa känslan hade vi ändå inne på banan, det märks verkligen att Amber älskar att tävla. Jag kände mig trygg på henne innan varje hinder. Hon hoppade jättefina språng och vi hoppade alla hinder felfritt. Men tyvärr så var Amber lite rädd vid läktaren som vi hade väntat, när hon började skygga lite där inne så tappade jag bort mig och glömde vad A-L sagt att jag skulle göra, så till slut la jag en volt och självklart så fick vi fel för det. Annars hade vi troligen blivit placerade. 
 
Efteråt var jag ganska så besviken på mig själv för att jag la den där volten! Men nu när jag har hunnit smälta det så är jag rätt nöjd, det var en bra runda och jag har ju knappt hoppat hästen innan, och jag har inte så mycket tävlingserfarenhet från andra klubbar. Jag har iallfall lärt mig att man inte ska lägga volt, och det lär jag nog inte heller göra om i onödan hehe.
Här är en bild från kvällen innan tävlingen :)
/Emma