monsterasryttarna.blogg.se -

Mönsteråsryttarna

Ny ponny på bloggen!
Hej!
Jag skrev ju att jag skulle börja med ett nytt projekt under höstlovet, och i måndags började jag. Det är nämligen min nästa stjärna jag har börjat med, Pinglan som hon kallas är ett sto född 2011 som nu ska ridas in.
Innan har hon bara haft sadel och träns på sig och varit hängd på. 
När vi började i måndags fick hon springa av sig med sadel och träns på tillsammans med två andra ungponnyer. Hon sprang mest och bockade inte alls mycket, vilket är ett bra tecken. Efter det fick jag hänga lite på henne och till slut lägga över benet och sitta upp. Vi skrittade runt några varv med ledare och det gick jättebra.
Jag satt även på henne i tisdags och onsdags och det gick också bra, då började vi träna lite på att stanna och gå framåt.
Igår hade jag ingen som kunde hjälpa mig så då longerade jag henne lite och sen gick med henne i paddocken. Vi tränade på att stanna när jag proar och att gå framåt när jag smackar, så det blir lättare att lära henne sen när hon ska ridas. Hon har väldigt lätt för att stanna, och förövrigt tycker jag hon är en ganska cool 4-åring som inte brydde sig ett dugg om att hon var själv i paddocken :)
På bloggen kommer ni få följa med under inridningen av henne, next star!
/Emma
Första gången någonsin någon sitter på henne.