monsterasryttarna.blogg.se -

Mönsteråsryttarna

Friyay and sunday

Hejsan på er! 

I fredags åkte vi direkt till stallet efter skolan för att hinna med en liten snabb visit innan vi skulle vidare på kalas. Vi gick ut direkt i hagen för att hämta Linaria och Henkie. När vi väl kom fram till flocken fick Linaria ett traditionellt ryck och försvann i galopp genom skogen och ut på den stora ängen och såklart följde både Linkan och Henkie med henne ut dit. Så vi sprang med där lite snabbt och hann stänga för hagen också så att inte de andra hästarna skulle komma -för då blir de så uppspelta att ingen häst vill komma in. Linkan och Linaria fick vi tag i och när vi var påväg in kom Henkie och då kunde jag ta honom. YES! Så vi släppte Linkan och tog med Henkie och Linaria in. 

Vi red ut en sväng i skogen där vi kunde ta både trav och galopp och hästarna tyckte verkligen det var superkul. Linaria var jättelugn -vilket hon aldrig är nu för tiden -så det var jätteskönt! Fick både bra galopp och så kunde vi till och med hoppa över en stock :D Riktigt bra start på helgen blev det. 

Igår var det dags för lite dressyrarbete i paddocken med Henkie. Han var snäll pch skötte sig väldigt bra. Han var lugn och brydde sig inte om något av sakerna som var utanför paddocken. Detta gjorde att jag kunde fokusera mer på arbetet. Jobbade volter i både skritt, trav och galopp och även om han var hur stel som helst blev han ändå lite mjuk i högervarvet när jag skrittade. Så det var ju i alla fall bra. Jag tyckte att han var duktig i och med att jag red ett ganska kravlöst ridpass. 

Har ni haft en bra helg och en trevlig valborgsmässoafton? :) /Erika