Mönsteråsryttarna

Underbara, fina Linaria <3
Hej på er! Var några dagar sedan man var här inne och skrev av sig lite om alla ridpass. Har hunnit med hela 5 (!) ridpass sedan sist och inget av de har jag skrivit om här. Därför blir det kanske mycket ridpass-inlägg, men men!
 
 I tisdags gav jag mig på Linaria igen. Efter flera veckors kämpande med en ponny som bara dragit upp huvudet, sprungit allt vad hon har, snubblat i paddockens grus och inte gått att stanna vare sig om det varit hoppning eller dressyr. Jag har helt ärligt varit påväg att ge upp vilket är det absolut mest förbjudna som finns när det gäller ridning.
 
Somsagt, i tisdags gick jag ut med Linaria till fölhagen. En hage som är ganska rund och inte så stor och består av gräs (funkar perfekt som gräspaddock!). Jag började med att longera henne, vilket var tips jag fått från Emma A och dessutom hade jag läst på hippson.se att man kunde longera heta hästar för att få bort överskottsenergi -innan man hoppar upp. Detta gjorde jag ca 10-15 minuter och sedan hoppade jag upp. Tack vare longeringen hade jag en underbar Linaria ett helt ridpass med kontrollerad galopp, kontrollerad trav och allt bara fungerade! Så glad att jag äntligen hittat något som hjälper! :D Bästa ridpasset på väldigt länge. 
 
I torsdags fick vi äntligen påsklov och vad passade då bättre än en uteritt i solen? Så blev det i alla fall och Linaria skötte sig både perfekt i trav och galopp, ja till och med över en stock på ängen. Såklart longerade jag 10 minuter även innan detta ridpasset och visst hjälpte det. Under uteritten hoppade vi också över ett dike, då blir hon allt glad den lilla ponnyn, haha. <3 
/Erika 
 
Och ja, efter de här ridpassen kunde jag äntligen få säga "du är bäst" till henne med gott samvete och leende på läpparna. :)
Tuva Björnwall

Åh vad härligt att det gått bra :D

NORRSKEN EMMA

Hoppas du haft en underbar påsk =)

ha en bra dag
kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress