monsterasryttarna.blogg.se -

Mönsteråsryttarna

Stall-tisdag
Hej på er! Har ni haft en bra vecka såhär långt? Jag har haft en ganska lugn vecka faktiskt, vilket gjorde att jag hann med stallet i tisdags. 
 
 
Gjorde det vanliga stalljobbet, mocka, fodra osv och sedan gick jag ut för att hämta någon (?) ponny i hagen. Helt ärligt visste jag inte vilken häst jag skulle rida mer än att jag skulle ta antingen Linaria eller Henkie. Jag provade med Henkie men han vände om när jag kom, så istället för att hålla på att trötta ut honom (och mig) gick jag direkt och hämtade Linaria som så snällt gick med in. Ryktade av henne och till min förvånad var hon väldigt fin i pälsen för att vara mitt inne i fällperioden, inte raggig eller tuffsig, utan snarare blank och fin, YES! 
 
Red ett nästan helt kravlöst ridpass eftersom jag inte hade orken att bara traggla dressyrform och galoppfattningar hela ridpasset. Därför blev det lite blandade skritt- och travövningar. Volter, åttor, fyrkant, skänkelvikningar, halter. Som vanligt tog hon också en långsida i full galopp när jag egentligen skulle trava uppvärmning, vilken snabbis! I slutet av vårat ändå lyckade ridpass hoppade jag öite över oxern som stog uppställd. Höjde upp den till 80cm och skuttade över några gånger. Oxern stog ganska bra så det blev bra svängövning också, vilket hon faktiskt klarade varje gång. 
/Erika