Mönsteråsryttarna

Årets första tävling
 
I lördags var det dags för årets första klubbhoppning för mig och Pinglan. Vi började där vi slutade förra året, i 30-40 cm. Även om Pinglan inte har hoppat så högt än så tar jag chansen att vara med på tävlingar även om det bara är i låga klasser, för det är så bra träning inför framtiden. En dag kommer vi rida in på banan och hoppa den där LDn och då är det bra om det inte är första gången utan att vi faktiskt har lite med oss i bagaget. Dessutom kan man inte göra så många misstag på låga höjder, vilket ger mig en ponny med bra självförtroende som känner att hon klarar av sin uppgift.
 
Nu till själva tävlingen, Pinglan hade bara gått en gång denna veckan, och det var på onsdagen när vi hade dressyrlektion. Då var hon superpigg så jag antog att hon skulle vara det i lördags också, och mycket riktigt så var hon det. Laddad med massa energi som hon inte riktigt visste vart hon skulle göra av. Dessutom spelades musik, det var andra busiga hästar i ridhuset och massa hinder som hon skulle hoppa över. Detta gjorde att hon blev pigg och ville köra sitt egna race. 
 
Hon hoppade alla hinder felfritt, inte ett ända stopp eller tvekan. Däremot var ratten ur funktion, troligen för att hon var så pigg- så första rundan fick jag lägga två volter. Gjorde sedan en omstart och det gick bättre, felfritt hela vägen men vi höll på att missa mållinjen då Pinglan tyckte hon var klar direkt efter sista hindret, haha. Men jag fick henne att vända och det blev räknat som en felri runda.
 
Nästa tävling är redan om två veckor, så nu laddar vi om inför den.
Kram Emma
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress